Koploper VC Bolsward blijft winnen

$
0
0

BOLSWARD – Koploper VC Bolsward maakte zaterdagavond geen misstap tegen HSC Hierden met de 3-1 zege.

De Bolswarder dames moeten het nog steeds doen zonder de aan haar knie geblesseerde Marjan de Vries. De basis begon met Oda Prins op spelverdeling. Anna IJdema en Grietje de Groot op de midden, Marianne Dijkstra en Imke van der Leest op de buiten en Jolanda Hobma op de diagonaal.

De eerste set begon afwachtend. Vooral passend kon Bolsward haar draai niet vinden waardoor Oda Prins haar aanvalsters niet maximaal kon bedienen. Ook slordigheden in de aanval zorgden voor een achterstand in de eerste helft van de set. Met name serverend wist Bolsward op tijd de touwtjes weer aan te trekken waardoor ook het vertrouwen in de passing terugkeerde en de aanval weer liep.

HSC daarentegen speelde netjes maar liet het ook passend vaak afweten. Door een sterke serve van Anna IJdema en Marianne Dijkstra hield  Bolsward  Hierden onder druk. Bolsward pakte de eerste set met 25-23. De tweede set werd een kopie van de eerste. Geen hoogstaand spel maar een stabiele serve trok Bolsward er doorheen:  25-22.

De derde set startte Bolsward met een sterke serve en nam zes punten voorsprong. HSC gaf zich niet gewonnen en sloeg met rake klappen van de middenaanval sterk terug.  Een dubieuze beslissing van de arbitrage deed Bolsward de das om op 23-23, waardoor de set verloren ging met 23-25.

Bolsward had moeite om in de vierde set de vorm te vinden. Met de sterk serverende Oda Prins aan het roer herpakte Bolsward zich en toonde de ploeg met  25-18 setwinst haar kwaliteiten.